Back to top

Sandhamns stränder

Sandhamn har ett flertal mycket trevliga stränder för alla smaker. Nedan kan du läsa kort om de mest kända av dem och få en känsla för vad det är du kommer mötas av på plats. Du bör självklart även upptäcka egna små vattenhål genom att besöka Sandhamns många vikar och kobbar.

Fläskberget

Den badvänliga sandstranden Fläskberget ligger strax väster om hamnen, bara en kort promenad från byn. Stranden når du enkelt via en gångstig mellan husen. Här hittar du även picknickbord som gör det enkelt att slå sig ner för en fika. 

Skärkarlshamn

Stranden Skärkarlshamn ligger på en fem minuters promenad från byn. Härifrån ser du över till Grönskär och det är en perfekt strand när det blåste från sydväst. Vid Skärkarlshamn har också Sandhamns segelklubb sin hemmabas.

Trouville

Trouville är den långa strand av vit sand som finns på öns södra sida, en underbar plats att bada eller bara besöka på under varma sommardagar. Du kan nå stranden genom en 20 minuters promenad från hamnen, det är bara att följa skyltarna. Vägen är lätt att gå även med barnvagn eller för dig som är äldre.

Vanliga frågor om Sandhamns stränder

Nej du behöver inga badskor på Sandhamn. Här badar du främst vid de härliga sandstränderna eller från varma badklippor runtom ön.

Ja, det finns ett utedass vid sandstranden i Trouville och en vanlig toalett vid Fläskbergets strand nära hamnen.

Ja, det är inga problem att gå med barnvagn till sandstranden i Trouville. Promenaden tar ca 20 minuter från hamnen.