Back to top

Restauranger och värdshus

Sandhamn har ett bra utbud av restauranger, cafeér och barer. Här kan du avnjuta allt ifrån picknickkorgar till à la carte menyer med god mat och dryck. Välj det alternativ som faller dig bäst i smaken och njut av en god bit mat i en fantastisk miljö.

Ankaret

Ankaret erbjuder frukostpaket, mackor, sallader, lunch- och middagslådor med havsdelikatesser, rökta räkor och deras egna utmärkta skagenröra. I caféet hittar du bakverk, kulglass, svenska jordgubbar och espressokaffe. Vid uteserveringen har du god utsikt över hamnen, du kan också ta med dig godsakerna till stranden eller båten.

Dessutom erbjuds catering för alla slags tillfällen, fråga gärna för att få förslag. Om du inte är hungrig kan du besöka minigalleriet och titta på Sara Tolfs sjökortstavlor. Du hittar caféet vid hamnpromenaden intill Sandhamns Värdshus. Det håller öppet från juni till augusti.

Bageriet

I Sandhamns Bageri hittar du bullar, frallor, stora surdegslimpor, smörgåsar och mazariner. Det lilla caféet är en mötesplats tidigt på sommarmorgnarna där du kan avnjuta såväl kaffe som morgontidningen. På kvällarna erbjuder de vad som kallas brödkultur, caféet möbleras om till scen och salong och får besök av musiker och skådespelare. Jazz, hiphop eller skönsång framförs tillsammans med dryck och tilltugg. Bageriet håller dessutom kurser i att baka med surdeg och choklad.

Dykarbaren

Dykarbaren erbjuder À la carte, brasseriemat, uteservering och barmiljö. Den håller öppet från maj till september samt för grupper vid vissa tider mot förfrågan. Du kan boka bord via hemsidan eller genom att ringa.

Maten hämtar inspiration från kustområden världen över sedan 2009 ingår Dykarbaren i White Guide. I huset som har anor från början av 1900-talet serveras maten på nedre våningen, antagligen vid de stora fönstren vid baren eller på uteserveringen. På övervåningen där man har utsikt över hamnen finns utrymme för större sällskap.

Sandhamns Värdshus

På bara fem minuters promenad från hamnen hittar du Missionshuset där Sandhamns Värdshus erbjuder bed & breakfast.

I missionshuset finns 5 dubbelrum med toaletter i korridorer och gemensam dusch. Det finns också en stuga med eget badrum på tomten. Du kan välja mellan bed & breakfast och weekendpaketet. I weekendpaketet ingår trerättersmiddag på Värdshuset med dess vackra utsikt över havet. Gourmémiddagarna som erbjuds här serveras ofta tillsammans med havets läckerheter.

Sandhamns Värdshus erbjuder dessutom konferenser. I konferenspaketet ingår logi, frukost, konferenslunch, tvårättersmiddag samt kaffe på för- och eftermiddagen.

Värdshuset har öppet året om, läs mer om priser och erbjudanden på Sandhamns Värdshus hemsida.

Strindbergsgården

I Café Strindbergsgårdens vackra trädgård kan du äta en nygräddad våffla eller ta en kaffe eller en glass. Caféet har öppet från maj till september.